Ismeretterjesztő
Győrfi Pál: Magyarország egy erősebb társadalomként jöhet ki a járványból
2020.04.09. I 18:00
Az egészségügyben dolgozók nem maradhatnak otthon, ők azok, akik hetek óta fáradhatatlanul végzik munkájukat nap mint nap. Győrfi Pál az Egyenlítő – Home Office-ban beszélt arról, milyen más feladatokkal bővült a mentősök munkája. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője továbbra is arra kér mindenkit, hogy maradjon otthon, hiszen csak így akadályozhatjuk meg a tömeges megfertőződéseket. Hozzátette, látva ezt az összefogást és az adatokat, elképzelhető, hogy Magyarország egy erősebb társadalomként jön ki a járványból.
Az egészségügyben dolgozók továbbra is fáradhatatlanul végzik a munkájukat, amiben az Ozone és Life TV is támogatja őket. A két csatorna nevében Bárány Róbert és Rideg Richárd 5 kórház dolgozói számára juttat el tartós élelmiszereket. Győrfi Pál kiemelte, hogy hetek óta özönlenek a felajánlások, amiért roppant hálásak is a dolgozók. Vannak olyanok is, akik önkéntesnek jelentkeznek, annak ellenére, hogy nincs semmilyen egészségügyi képesítésük, pusztán azért, mert szeretnék hasznosan tölteni felszabadult idejüket.

Ha a számokat nézzük és a környező országokhoz mérjük Magyarországot, akkor látszik, hogy jól állunk, ugyanis sikerült lelassítani a járványt. Az adatokat nézve kiderül, időben születtek meg az intézkedések a lassításra, a társadalom pedig betartja ezeket - magyarázta a szóvivő.

Most érkeztünk el abba a szakaszba, hogy az emberekben tovább kell tartani az elszántságot! A cél továbbra is az, hogy ne legyen egyszerre sok fertőzött. Ennek egy egyszerű megoldása van, az, hogy ne találkozzunk!

Győrfi Pál kitért arra is, hogy a mentősöknek az alapfeladataik mellett milyen egyéb feladatokkal kell megbirkózniuk:

-        betegek kórházba szállítása
-        átcsoportosítás esetén is segítenek a mentősök (ha kijelölnek egy járványkórházat)
-        fertőzött beteg szállítása után a mentőautó fertőtlenítése, védőfelszerelések lecserélése
-        mintavételeknél való részvétel

A mintavételnél fontos kiemelni: ez nem egyénileg igényelhető! Ha tüneteket észlelünk magunkon, hívjuk fel a háziorvosunkat, ő fogja elindítani a folyamatát annak, hogy tesztet végezzenek rajtunk!

Természetesen a mentősök is tartanak a megfertőződéstől, hiszen nekik is vannak családjaik, gyerekeik, idős szüleik, akiket féltenek. Ennek ellenére mindegyikük szolgálatra jelentkezett.

Látva az összefogást és a magyar adatokat, ebből a járványból egy erősebb Magyarországként, egy erősebb társadalomként is kikerülhetünk! 

- jelentette ki Győrfi Pál.