Ismeretterjesztő
Maradj Otthon! fesztivál Király Viktorral
2020.04.15. I 18:00
Király Viktor 12 éve minden hétvégén úton volt, hogy az ország minden szegletében felléphessen. Most viszont sok zenészhez hasonlóan régóta otthon van, és onnan igyekszik egy kis zenét csempészni az emberek életébe. Viktor örömmel csatlakozott a Maradj Otthon! fesztiválhoz, ahol 350 ezer ember nézte online koncertjét. Az énekes az Egyenlítő-Home Office adásában mondta el, miként változtatta meg életét a koronavírus-járvány.
Zenészek, színészek és még sokan mások is munka nélkül maradtak a koronavírus-járvány miatt. A zenei világ azonban összefogott, és megszervezték a Maradj Otthon! fesztivált. A magyar zenészek otthonaikban zenélnek, amit élőben közvetítenek, így a rajongók nem maradnak kedvenceik nélkül ebben az időszakban sem. 

Király Viktor 12 éve minden hétvégéjét fellépéssel töltötte, most viszont már negyedik hete otthon van önkéntes karanténban. Feleségével most olyan otthoni teendőkkel múlatják az időt, amikre normális esetben nem lenne elég idejük. Saját maguk festik a falakat, kerti munkát végeznek, de az énekes grillezésben is egyre ügyesebb.

Viktor Majka felkérésére csatlakozott a Maradj Otthon! fesztiválhoz, ami már most nagyon sikeresnek mondható, hiszen 350 ezren nézték az élő közvetítést. A sztárok az önfeledt zenélés mellett felhívják az emberek figyelmét arra, hogy most azzal segíthetnek, ha otthon maradnak. Viktor 3 olyan dalt is bemutatott, amit eddig még nem hallhattak a rajongók, sőt szavazhattak is, hogy melyik szám jelenjen meg legközelebb.

Viktor elmondta azt is, hogy ikertestvére New Yorkban él, ahol nagyon súlyos a koronavírus-járvány, ugyanis Amerikában kezdetben nem vették elég komolyan a helyzetet. Az énekes szerint fontos, hogy informálódjunk, és figyeljünk a többi országra is, hogy tanulhassunk az ő hibáikból.