Ismeretterjesztő
Hordozható házimozi rendszert dobott piacra a Sony
2023.07.08. I 17:47
A HT-AX7 azoknak lehet hasznos, akiknek nincs tévéjük, vagy sokat utaznak, és a tabletjükün néznek filmeket.

A Sony most úgy gondolja, hogy talált egy megoldást az egész teret betöltő, mégis hordozható hangzásra: ez volna a HT-AX7. A három hangsugárzóból álló szett felépítése mesésen egyszerű: az első hangszóró, ami nagyjából egy keskenyebb cipősdoboz méretét kapta, tudja tölteni a két darab, korong alakú hátsó hangszórót.

Ha térhangzásra vágyunk, csak lekapjuk azokat a nagytestvérükről, és indulhat a filmnézés vagy a zenehallgatás. Nem csak ez a megoldás, hanem az egész termék rendkívül elegáns. A gyártó termékoldala szerint ráadásul harminc órányi működést tud produkálni a rendszer egyetlen töltéssel.

A rendszer Bluetooth-on kapja a jelet a számítógéptől vagy tablettől, ami csak sztereóban működik, ezt a Sony a 360 Spatial Sound Mapping nevű technológiával próbálja ellensúlyozni, hogy a szatellit hangszórók így megtalálhassák a szerepüket. A bőven kétszázezer forint fölötti ár mellett, hogy nem tudni, vajon kiknek jó igazán ez a termék. Azok, akik nem vettek otthonra tévét, hogy hol a teraszon, hol a nappaliban, hol pedig az ágyban mozizhassanak, jól járhatnak a rendszerrel.