Ismeretterjesztő
45 bálnát kellett elaltatni Ausztrália partjainál
2023.07.28. I 12:10
A közösségi médiában közzétett felvételeken is látható, hogy több tucatnyi bálna igyekszik visszajutni a sekély vízből az óceánba.

A CNN jelentése szerint a nyugat-ausztráliai vadvédelmi tisztviselők számoltak be arról, hogy egy szívszorító döntést kellett meghozniuk, miután egy csoport bálnát a partra vetett a víz, s bár több száz önkéntes és számos szakértő érkezett a helyszínre, a bálnák megmentésére irányuló kétségbeesett erőfeszítéseik kudarcot vallottak.

A csaknem 100 bálnából álló csoportot először kedden észlelték az ausztrál állam déli csücskében lévő Cheynes Beachnél, majd másnap reggelre a helyi hatóságok megerősítették, hogy közülük legkevesebb 51 elpusztult. A közösségi médiában közzétett felvételeken is látható, hogy több tucatnyi bálna igyekszik visszajutni a sekély vízből az óceánba.

Több mint 250 önkéntes és egy állatorvosokból és tengeri élőlényekkel foglalkozó szakértőkből álló csapat csatlakozott a mentőakcióhoz, hogy megpróbálják a maradék 45 bálnát az óceánba csalogatni ám a helyi vadvédelmi tisztviselők közlése szerint a túlélő bálnák később maguktól elszigetelték magukat, a szakértők pedig arra következtetésre jutottak, hogy az elaltatásuk a legjobb megoldás, hogy ne szenvedjenek tovább.