Ismeretterjesztő
Nyári ruhában indultak el hegyet mászni az Alpokban
2023.07.31. I 14:06
Életmentő akcióval hozták le a felelőtlen turistákat.

Alulöltözve, nyári ruhában mentek fel a hegyre a turisták Ausztriában, nem számoltak a következményekkel. Életmentő akció keretében hozták le a meggondolatlan túrázókat.

Eisenerz környékén, az osztrák Alpok bérceiről mentettek meg vasárnap reggel 9 holland túrázót. Az akció nem volt olcsó mulatság a stájerországi hegyimentők szakértője szerint. A mentőcsapat vezetője azt kéri a kirándulóktól, készüljenek fel alaposan a hegyi kalandokra.

A Die Presse számolt be a sajnálatos esetről. 12-28 év közötti fiatalokat kellett lehozni a hegyről, mivel eltévedtek hegymászás közben. A turistákon sima utcai ruházat és lábbeli volt, nem készültek fel eléggé a terepviszonyokra, de ennivalót sem vittek magukkal.

A tapasztalatlan hollandok szombaton éjszaka üzentek a szüleiknek WhatsApp-üzenetben, hogy fent ragadtak, és nem tudnak lemenni a leejtőkről. A szülők hívták a hatóságot, akik mentőcsapatot szerveztek.

Három szakértő gárda fogott össze, hogy biztonságban hozhassák le a fiatalokat. Az eisenerzi és a radmeri hegyi mentőszolgálatok, valamint a hochsteiermarki alpesi rendőrség sürgősségi szolgálata dolgozott össze az akcióban, amelyhez már éjszaka hozzáláttak.

Szerencsére mindenkit lehoztak a szakemberek és senkinek nem esett bántódása.