Életmód
Új őrület terjed a TikTokon!
2023.07.31. I 18:22
Azzal dicsekednek a lányok, hogy ki tud a legtöbbet keresni a legkevesebb munkával.

Több ötletet is megosztottak, de van, aki szerint nem helyes ez a tendencia, másképp kéne boldogulni - írja a Daily Mail. A kihívásban részt vevők a #lazygirljob, vagyis a #tunyalánymunka hashtaggel osztják meg saját történetüket a TikTokon.

Számos példát sorolnak fel: van, akinek annyi a dolga, hogy e-maileket, dokumentumokat másol át, napi 2-4 hívást bonyolít, bármikor kimehet ebédszünetre és még arra is van ideje, hogy a podcastját hallgassa, mindezt jó fizetésért.

Egy másik lány napi kb. 17-35 ezer forintnyi dollárt kap azért, mert virtuális barát. Olyan is van, aki telefonos appokat tesztel 8-12 ezer forintnyi dolláért.

A szakértők úgy vélik, ez a trend is azt mutatja, hogy az új generáció már másképp értékeli a munka szerepét az életükben. Ez a folyamat pedig a covid idejént indult el. A trendet állítólag elindító Gabrielle Judge úgy véli, hogy az egész igazából a munka és a magánélet egyensúlyáról szól.

Ugyanakkor van olyan vélemény is, hogy nem biztos, hogy ez a helyes út, inkább meg kéne találni azt a munkát, ami érdekli az embert.